De voedingsgroep PinguinLutosa heeft een kapitaalverhoging van 44 miljoen euro afgerond. Dat geld moet dienen om de overname van Scana Noliko te financieren. De overname van de Breese producent van conserven werd in maart vorig jaar aangekondigd. De Vlaamse investeringsmaatschappij GIMV verkoopt zijn aandelen in Scana Noliko aan de groep uit Westrozebeke. De GIMV had in 2008 alle aandelen overgenomen van de LRM en kreeg op die manier 92,6 procent in haar bezit. Sinds 2000 veranderde de aandeelhouderschap van Scana Noliko drie keer van samenstelling.

PinguinLutosa heeft voor de transactie de bestaande aandeelhouders aangesproken. Er werden 4,8 miljoen nieuwe aandelen gecreëerd met een uitgifteprijs van 9 euro per aandeel. Daarmee wordt Scana Noliko gewaardeerd op 155 miljoen euro.

Scana Noliko haalt met ruim 560 werknemers en bijna 400 telers in België, Nederland en Duitsland een omzet van ruim 180 miljoen euro. Dankzij de overname groeit PinguinLutosa uit tot één van de grootste groenteverwerkers in Europa, met 3.000 medewerkers in 17 fabrieken en 750 miljoen euro omzet.