DrieDeeDrieDee, een interieurbouwer met een goede reputatie en (in het verleden) een stevige orderportefeuille, is donderdag failliet verklaard. Het bedrijf heeft zelf de boeken neergelegd. Dat was ook het geval voor Scarabee Invest, op hetzelfde adres.

De onderneming telde nationale en internationale klanten. Vanuit Zonhoven werden de operaties op het vasteland aangestuurd. DrieDee had ook een kantoor in Londen. Er werden vooral winkels en horecazaken ingericht. Daarbij hoorden ketens als Pizza Hut en klinkende namen als Hugo Boss, Samsonite, Bayer, Nike, enzovoort. De laatste referentie op de website was de verbouwing van de kantoren van Microsoft in Brussel. Het verlies van enkele grote klanten is het bedrijf uiteindelijk fataal geworden. In de laatst gepubliceerde jaarrekening (2014) werd een verlies geboekt van meer dan 400.000 euro.

Amper enkele uren na de uitspraak van het faillissement hebben er zich bij curator Luc Sampermans al kandidaat-overnemers gemeld. Zowel de orderportefeuille als de geschoolde vakmensen spreken de sectorgenoten aan. Het ziet er dus niet naar uit dat de 24 mensen die er werkten lang zonder job gaan blijven.