De Paperclip, één van de meest gekende cafés op de Brugstraat in Bilzen, wordt overgenomen. Eind deze maand zal eigenaar Roel Terwingen de zaak overdragen aan Bart Beerden en Cindy Mellen. De Paperclip bestaat al zeker 30 jaar en kende in die periode slechts 2 uitbaters: Dannie Breban en Roel Terwingen. Daarvoor heette de zaak Metropole.

paperclip.jpg“Ik ben hier niet licht overheen gegaan, want De Paperclip is een beetje mijn kindje,” aldus Terwingen. “Geen enkele job heb ik ooit liever gedaan dan deze. Waarschijnlijk omdat het nooit aanvoelde als werk. Natuurlijk ga ik dit missen. Ik voel echter dat het tijd is voor iets nieuws. Mijn gezinsleven kwam vaak op de 2de plaats, dus gaan mijn 2 jonge kinderen blij zijn dat ze hun papa wat vaker gaan zien.”

De nieuwe eigenaars zullen het concept behouden en tegelijk ook aanpassen. De zaak zal vanaf maart ook overdag open zijn, en dan De Papercup heten. Er zullen overdag speciale koffies, thee, smoothies en ijs worden verkocht. ’s Avonds verandert het café in De Paperclip en zullen de traditionele klanten hun opwachting maken.

Vlak tegenover De Paperclip staat er nog een gekende zaak over te nemen: Jantjes Verjaardag zoekt sinds kort naar een nieuwe exploitant.