Welke onderneming uit Kinrooi heeft zich het afgelopen jaar op een creatieve, originele of innovatieve manier in de kijker geplaatst? Dat is de inzet van een wedstrijd die vrijdag de UNI-K Award oplevert voor één van de genomineerden: Amerikaanse Stock Geelen, Bakkerij Martens of Serrebouw Vandendijk…

De verkiezing is een initiatief van Unizo Kinrooi. Het is nu de vierde keer dat een zelfstandige ondernemer uit de gemeente zich met de trofee eeuwige Kinrooise roem kan verschaffen. Voorgangers waren Afwerkingsbedrijf Baens (2015), Leo en Carine Henckens-Snijkers (2016) en Albert Royakkers (2017).

Aan die erelijst wordt tijdens een feestelijke avond (met Cynthia Reekmans én Domino…) één van de volgende kandidaten toegevoegd:

– Amerikaanse Stock Geelen is een doe-het-zelfzaak met gereedschap, ijzerwaren en andere benodigdheden. Het is één van de toonaangevende retailers van de gemeente. De zaakvoerders streven al jaren naar uitmuntendheid op alle vlakken van de bedrijfsvoering. De jury is vol lof over de manier waarop traditie en moderniteit op een intelligente wijze gecombineerd worden.

– Bakkerij Martens is een familiezaak die in de wijde omgeving gekend is voor kwalitatieve producten als brood, patisserie en Limburgse vlaai. Het bedrijf heeft 30 jaar op de teller staan. De jury waardeert Bakkerij Martens voor de professionaliteit en vastberadenheid in een niet-evidente sector.

– Serrebouw Vandendijk tot slot, is een KMO die wordt gerund door Rudi Vandendijk. Het bedrijf maakt en plaatst diverse overkappingen, gaande van een klein terras tot professionele tuinbouwkassen. De jury neemt dit bedrijf er graag bij als lokale werkgever die ambacht en kwaliteit hoog in het vaandel draagt.

Wie wordt het volgens u?