Studiebureau AE plus uit Sint Truiden neemt op 1 januari 2018 studiebureau JC Engineering uit Alken over. De nieuw samengestelde groep zal 16 medewerkers tellen en onder de naam AE plus vanuit Sint-Truiden actief blijven.

JC Engineering werd opgericht in 2004 onder leiding van Jos en Geert Jacobs. Het studiebureau groeide gestaag en bouwde vooral in de openbare sector een stevige reputatie op. Omdat Jos Jacobs met pensioen gaat, werd gezocht naar een complementaire partner.

Die werd gevonden bij AE plus, een sectorgenoot met specialisatie in bijzondere technische studies, zowel voor de privé als openbare sector. “De expertise binnen JC Engineering is complementair aan de kennis bij AE plus”, aldus zaakvoerder en medevennoot Wim Diliën. “De knowhow die onze partner inbrengt, betekent een grote meerwaarde voor ons bedrijf en dus ook voor de klanten.”

Geert Jacobs wordt de nieuwe vennoot in het ééngemaakte bureau en verhuist dus, net als de medewerkers, mee naar AE plus. “De ambitie is nu om het groeiproces voort te zetten”, aldus medevennoot Robrecht Asnong. “Wij zijn steeds op zoek naar uitstekende ingenieurs en mensen met passie voor techniek.”