jobdateOp de site waar vroeger Ford Genk gevestigd was, vond zopas The Jobdate plaats. Bijna 100 bedrijven die er een stand hadden, konden er op enkele uren tijd maar liefst 1.500 jobgesprekken met sollicitanten voeren. Het initiatief van JCI Limburg viel samen met de triestige vierde verjaardag van de aankondiging dat Ford Genk zou sluiten.

Nog één keer zwaaide maandag de poort open voor het grote publiek. Er werden honderden sollicitanten ontvangen die zich kwamen voorstellen aan de bijna honderd bedrijven met vacatures. Ze hadden elkaar op voorhand gevonden door vraag en aanbod van jobs bekend te maken via een website. “Een soort Tinder voor jobmatching,” legt Geert Libregs, voorzitter van JCI Limburg uit. “Het systeem heeft perfect gewerkt aangezien er op voorhand 1.500 dates geregistreerd stonden.”

De bedrijven die vacatures hadden meegebracht, waren van divers pluimage. “We hadden heel grote ondernemingen bij de deelnemers, zoals H.Essers, EDF Luminus, Carglass en Nike,” weet commissievoorzitter van JCI Limburg, Berten Vandebroek. “Daarnaast ook heel wat kleinere kmo’s en start-ups. Op die manier was het event interessant voor een heel breed publiek.” Daarbij ook een aantal ex-medewerkers van Ford Genk, die vier jaar na de aankondiging van de sluiting nog steeds op zoek zijn naar een nieuwe baan.