Flexpoint wordt in 2 gehakt

De groep Flexpoint hakt zichzelf in twee. De uitzendactiviteiten blijven bestaan onder de naam Flexpoint, maar de activiteiten in het kader van de dienstencheques zullen voortaan onder de naam Clixxs door het leven gaan.

Eric Martens FPFlexpoint is ontstaan als een netwerk van interimkantoren, dat gaandeweg ook andere HR-diensten zoals outplacement en werving & selectie is gaan aanbieden. Flexpoint groeide de jongste jaren echter fors in de zogenaamde ‘comfortdiensten’ aan particulieren: huishoudhulp en thuiszorg via dienstencheques.

“Niet alleen de doelgroepen, maar ook de dienstverlening van die twee activiteiten zijn zo verschillend, dat we ze voortaan als afzonderlijke bedrijven in de markt gaan plaatsen,” zegt Eric Martens, oprichter van Flexpoint België. De dienstverlening aan bedrijven blijft onder de namen Flexpoint en Eaysmatch bestaan, en komt onder de leiding te staan van Joël Stockmans (Lees eerder artikel hier).

De thuiszorg en huishoudhulp gaan voortaan onder de vlag Clixxs door het leven, en komt onder de leiding te staan van Eric Martens zelf. Ook de huishoudhulpen van het recent overgenomen Waalse Trace, komen over naar Clixxs. “Als huishoudhulp ben je een verlengstuk van het gezin, het is daarom belangrijk dat het ‘klikt’ tussen de partijen,” legt Martens de nieuwe naam uit. De naamsverandering gaat gepaard met een uitgebreide campagne.