Bij een officieel bezoek aan Hasselt hebben koning Filip en koningin Mathilde donderdag kennisgemaakt met een aantal startende ondernemers. Ze gingen daarvoor langs bij de Corda Incubator, onderdeel van een moderne bedrijvencampus op de plaats waar vroeger de Philipsfabriek stond. Het vorstenpaar nam ruim de tijd om te luisteren naar de ideeën die de starters er tot ontwikkeling brengen.

Exact om half 10 stopte het voertuig van de koning en koningin aan gebouw 1 van de Corda Campus. Ze werden verwelkomd door gouverneur Herman Reynders, burgemeester Hilde Claes, LRM-voorzitter Hugo Leroi en door Patrick Kestens, manager van de Corda Incubator. Uit handen van Marian en Julia Leroi ontvingen de koning en koningin bloemen en een geschenkmand met Haspengouwse appelen, waarin Karel Paesmans van Fruitsnacks de namen van het koningshuis had laten rijpen.

11145010_521357181359932_7781258082445451578_oHet koningspaar bezocht donderdag de Corda Incubator, een specifieke verdieping waar alleen jonge starters gevestigd zijn. Zowel de koning als de koningin maakten een spontane wandeling doorheen de werkplaatsen van de bewoners. Zo ging koning Filip een praatje maken met Ruth Janssens van Small Teaser (foto), een bedrijfje dat software heeft ontwikkeld om op een eenvoudige manier digitale magazines, nieuwsbrieven of blogs vorm te geven. Het vorstenpaar maakte ook kennis met starters als Wheatless & More, Ugentec, Onsophic en Agoko. Patrick Kestens gaf hen meer uitleg over de geschiedenis van de campus.

15_09_10_koning_bezoekt_ecotron_site_45 kopieNamiddag trok het vorstenpaar Maasmechelen, waar ze onder meer Connectera, Terhills en Ecotron Hasselt University bezochten. Bij de ontvangst door het gemeentebestuur lieten Filip en Mathilde zich verwennen met de hapjes van sterrenchef Danny Vanderhoven. Een nieuwe hofleverancier in spé?!