Group Nivelles NV, of kortweg GNI, gaat in Gingelom een gloednieuwe productie-eenheid bouwen. De fabriek zal gebruikt worden om producten in Solid Surface te maken. Met deze investering wordt Nivelles meteen de grootste producent van dit materiaal in Vlaanderen.

Nivelles (GNI) is een familiebedrijf dat in 1994 werd opgericht in Sint-Truiden. Aanvankelijk bestond de hoofdactiviteit uit het invoeren en verkopen van badkamermeubels. Doorheen de jaren is GNI uitgegroeid tot producent en verdeler van badkamermeubels, douches, wastafels en wandpanelen, maar ook van de gepatenteerde I-Drain-sifons. Na bijna 25 jaar komt er een volledig nieuw gebouw als uitbreiding van de huidige Solid Surface-productie. De vraag neemt immers sterk toe. Solid Surface is een hoogwaardig materiaal dat steeds tot in de kern is gekleurd. Omdat het robuust en krasvast is, maar toch een zachte structuur heeft, is het ideaal voor doucheplaten, douchewanden of wastafels.

De bestaande productie-eenheid van Solid Surface zal verhuizen naar de aangrenzende nieuwe hal. Daardoor komt er ruimte vrij, die zal gebruikt worden om de gemoderniseerde schrijnwerkerij van Sint-Truiden naar Gingelom te verhuizen.