Familie-overdracht en nieuwe unit voor PariMetal

Het metaalconstructiebedrijf PariMetal uit Genk is een nieuwe bladzijde in de bedrijfsgeschiedenis begonnen. Oprichter Frans Paridaans heeft -samen met zijn vrouw- op zijn 65ste beslist om de aandelen over te dragen aan zijn zonen Jos en Chris. Die hebben op hun beurt een nieuwe afdeling opgestart, die PariTech zal heten.

PariMetal Genk“PariMetal heeft een geweldige naam opgebouwd in de bouwwereld als leverancier van stalen producten,” zegt Chris Paridaans. “We willen echter niet alle eieren in één korf leggen en afhankelijk zijn van de schommelende projectenmarkt. Daarom kiezen we voor meer diversiteit, door aanvullende activiteiten te ontplooien in de hydrauliek, voertuigtechniek, grondverzettechniek en industriële techniek. Om voor onze klanten echter een duidelijk onderscheid te maken, hebben we de nieuwste activiteiten gebundeld onder de naam PariTech.”

Daarmee zijn ook de taken verdeeld tussen de twee broers/eigenaars. Jos zal PariMetal voor zijn rekening nemen en Chris doet hetzelfde met PariTech. “Daarmee is de strategie vastgelegd en kijken we vol ambitie de toekomst tegemoet.”