quartier bleuIn de buurt van de vroegere discotheek Dockside aan de Hasseltse Kanaalkom, is woensdag het startschot gegeven van Quartier Bleu, een nieuwe stadswijk die tegen de zomer van 2019 klaar moet zijn.

Ontwikkelaars Châteaux Real Estate (familie Onclin) en Matexi laten er in eerste instantie een ondergrondse parking bouwen voor 2.000 auto’s. Daar bovenop komen 8 woonblokken, die in totaal 382 appartementen zullen tellen, evenals 18 stadswoningen. Het gelijkvloers zal plaats bieden aan winkels, samen goed voor een oppervlakte van 22.000 vierkante meter. Het geheel wordt verfraaid met pleintjes, horecafaciliteiten, groenvoorzieningen, kunstige stadsornamenten en doorsteekjes voor fietsers en wandelaars. Kortom, een dorp op zich, dat het stadsbeeld grondig zal wijzigen en weldra een extra attractiepool moet vormen om winkelend Limburg naar Hasselt te lokken.

Ook nog dit: het afvoeren van de grond zal voor dit project via het water gebeuren. De firma Baldewijns stort de uitgehaalde grond rechtstreeks in een schip. Ook andere materialen zullen waar mogelijk via het kanaal worden aan- en afgevoerd. In totaal willen de projectontwikkelaars op die manier 27.000 ritten van vrachtwagens uitsparen.