Familie Geerits (Toplas) stopt 1,5 miljoen in uitbreiding

toplas geerits breeToplas, een familiaal metaalbewerkingsbedrijf in Bree, is klaar voor een volgende groeifase. Zo werd er ongeveer 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe productiehal van 3.300 m². Toplas beschikt nu over 11.000 m² aan staalbewerkers en staalbewerkingsmachines, waardoor een breed pakket van opdrachten onder hetzelfde dak kan gebeuren. In de nieuwe ruimte komt onder meer een boor- en plasmasnijmachine, die allicht de grootste in haar soort is in ons land.

De uitbreiding gaat bovendien gepaard met een personeelsuitbreiding. Er werden 7 nieuwe mensen aangeworven, wat het totaal op 22 brengt. “We verwachten dat de nieuwe investering de omzet opkrikken van ongeveer 2 miljoen in 2014 tot naar 3,5 in 2017,” aldus Frank en Martijn Geerits. “De ambitie is vooral om een veelzijdige speler te worden, zodat klanten maatwerk kunnen aanvragen bij één leverancier. Het is daarom dat we meer dan 100 machines ter beschikking hebben.”

Toplas werd in 1988 opgericht door Laurent Geerits, die inmiddels is overleden. Oorspronkelijk waren lassen, staalconstructies en stallenbouw de kernactiviteiten. In 1996 werd de eerste steen gelegd van de eerste werkplaats. In 2007 werd Frank Geerits mede-zaakvoerder. Hij breidde het actieterrein van Toplas uit naar plaat- en profielbewerking. In 2013 kwam Martijn Geerits het team vervoegen. Die twee laatsten hebben de ambitie om in de verre toekomst meerdere vestigingen en afhaalmagazijnen te openen.