De erg gekende meubelzaak Interieurs Eycken in Herderen (Riemst) heeft fors uitgebreid. Een nieuwe showroom van 1.500 m² tuinmeubilair moet de zomer van heel wat klanten uit beide landsgedeelten opfleuren.

De volledig renovatie van de bestaande showroom begon eind vorig jaar en werd zopas afgerond door bouwbedrijf Mathieu Gijbels. Daarmee profileert Interieurs Eycken zich nog meer als een totaalleverancier van meubelen, zowel voor binnen als buiten. En dat na meer dan 50 jaar, want zo lang is het geleden dat Willy Eycken van de kleine winkel in het dorp Herderen een florerende meubelzaak begon te maken. Zowel Vlamingen als Walen komen er nog steeds massaal over de vloer.

Sinds eind jaren ’90 maakt Interieurs Eycken deel uit van International Interior Group (IIG), een groep van vooraanstaande interieurwinkels met vestigingen over heel Vlaanderen, waaronder Meubelen Verberckmoes. Meer dan 200 medewerkers zijn binnen deze groep actief.

Het ontwerp van de vernieuwde showroom is van de hand van architect Peter Jongen, de uitvoering gebeurde door Mathieu Gijbels. Niet voor het eerst, want al in 2005 zorgde hetzelfde team voor een grondige renovatie. “We hebben inderdaad beroep gedaan op dezelfde mensen die ook in het verleden al mooi werk voor ons afgeleverd hadden”, vertelt Marc Verberckmoes.

Afgelopen weekend werd het grote publiek uitgenodigd om de nieuwe collectie tuinmeubelen te komen ontdekken.