Kledingketen JBC heeft in de industriezone Centrum Zuid in Houthalen, zopas het nieuwe kantoorgebouw officieel ingehuldigd. Het gaat om een imposant complex van 12.000 m2, getekend door het Genkse architectenkantoor Buro B (Rob Gijsenberg). In het gebouw, dat tot in de puntjes is afgewerkt, werken zo’n 250 mensen. Zij maken deel uit van het team van 1.600 mensen dat dagelijks in de 134 winkels van JBC de kledingcollecties aan de man brengt. Het was minister-president Kris Peeters die het gebouw mocht openen.

hoofdkantoor JBCIn zijn gelegenheidstoespraak had CEO Bart Claes nog 2 primeurs in petto. Zo vertelde hij dat de magazijnen van JBC eerstdaags worden uitgebreid met 5.000 m2. De opdracht werd toevertrouwd aan Mathieu Gijbels. Inclusief de moderne logistieke machines, is dat goed voor een bijkomende investering van 6,5 miljoen euro. Het hoofdgebouw alleen heeft al 16 miljoen euro gekost. Als dit alles klaar is, zal JBC zo’n 50.000 m2 in gebruik hebben op Centrum Zuid.

Een tweede aankondiging is de start van een keten van kinderkleding in Duitsland. Bart Claes opent volgende week de eerste vestiging van Nordrhein-Westfalen in Wuppertal. “Na de 5de winkel in dat gebied maken we de eerste evaluatie. Maar we denken wel dat de Duitsers bereid zijn te betalen voor onze kwaliteit en afwerkingsniveau.”