We zitten nog steeds op de hoogste economische golf sinds 2007. De Limburgse bedrijven presteerden in 10 jaar tijd nooit beter, zo blijkt uit de Conjunctuurbarometer van Voka Limburg. De niet-residentiële bouw (bedrijfsprojecten, openbare gebouwen en infrastructuur) zorgen net zoals de export en de autosector voor de aanhoudende hausse.

Toch lijkt er een periode van stagnatie en lichte achteruitgang op komt. De residentiële bouw, het toerisme (normaal na de zomer) en de werkloosheid presteren minder goed. Een algemene economische terugval is onvermijdbaar.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg, reageert voorzichtig positief: “De intensiteit van de terugval in onze conjunctuurbarometer vlakt verder uit. Op korte termijn verwachten we dus geen grote neerwaartse spiraal. Toch moeten we voorzichtig zijn en niet te euforisch worden, want enig vooruitzicht op een nieuwe opwaartse trend is evenmin aan de orde. De Limburgse economie hangt sterk af van de export en het is nog even koffiedik kijken of we enkel van een tijdelijke dip kunnen spreken.”