Communicatiebureau Expliciet uit Hasselt heeft videoproductiebedrijf Mediapulse overgenomen. Beide bedrijven spreken over een “logische zet”.

“Video speelt een steeds belangrijkere rol in de communicatie van merken en bedrijven”, beginnen Expliciet-zaakvoerders Jan Martens en Maarten Princen. “Daarom namen we vorig jaar al een videoreporter in dienst. Met Mediapulse zetten we nu een volgende stap in dat verhaal. Mediapulse is een klein productiehuis, gespecialiseerd in het maken van creatieve videoproducties. Dankzij die extra expertise tillen we ons video-aanbod naar een hoger niveau.”

Eerdere samenwerkingen
Met Mediapulse haalt Expliciet jonge ondernemer Gerrit Creemers aan boord. Hij stampte het productiehuis enkele jaren geleden uit de grond en verzamelde een team van freelancers rond zich. “Expliciet en ik werken al enkele jaren op geregelde basis samen. We zijn dus zeker geen vreemden voor elkaar”, vertelt Gerrit over deze beslissing. “Ik merk dat video steeds meer onderdeel wordt van een volwaardige communicatiemix. Het wordt mijn taak binnen Expliciet om dat specifieke luik verder te professionaliseren.”

“Met deze overname zetten we onze groei verder”, besluiten Martens en Princen. “We gingen vorig jaar van zeven naar dertien werknemers. Dit jaar kwam daar een redacteur en een websitebouwer bij, en nu dus ook een video-expert. We staan dan ook op het punt om te verhuizen naar een groter kantoor.”