REI International, het bedrijf in brandveiligheid van ex-brandweercommandant Louis Van Rompaey, heeft een groot contract in de wacht gesleept voor de verdeling van Amerikaanse producten.

Het is het Amerikaanse Specified Technologies Inc. dat voor REI heeft gekozen als lokale verdeler van hun producten en toebehoren. Louis Van Rompaey: “Met dit contract verwerven we niet alleen de toegang tot een interessante nieuwe markt, maar het is vooral een internationale bevestiging van onze expertise in brandwering. Om de brandweerstand van een wand of vloer te garanderen, is het van essentieel belang dat alle ‘doorvoeringen’ (kabelgoten, elektrische kabels, leidingen, schakelaars, stopcontacten) die erin aanwezig zijn, correct worden afgedicht.”

Het is voor deze doorvoeringen dat REI nu het gamma EZ-Path van Specified Technologies gaat aanbieden. “Het gaat om een afdichtende kabeldoorvoer die na installatie geen verdere behandeling nodig heeft om brandveilig te zijn” legt Van Rompaey uit. “Het is een systeem dat altijd wordt goedgekeurd bij inspectie.”

“REI International is dan wel nog niet zo groot, het bedrijf heeft wel heel gezonde en concrete ambities”, zegt Erik Holswilder, Regional Manager van Specified Technologies. “Ze kennen de wet- en regelgeving en techniek, en hebben een ruime ervaring in toepassingen als aannemer. Die goede omkadering is nodig om ons product stevig in de markt te zetten.”