Het Genkse bedrijf Ewals Intermodal (met Luc Driessen) heeft samen met de Port of Antwerp en Meulenberg Transport een investering afgerond van zo’n 30 miljoen euro in een nieuwe spoorterminal. Deze Rail Terminal Chemelot (RTC) bevindt zich in het Nederlands-Limburgse Geleen en heeft een cruciale functie in de ontsluiting van de chemische nijverheid in de hele Vlaams-Nederlandse regio. Er worden teven diensten aangeboden als stuffing, stripping, lining, cleaning, repair, reefers, storage/depot en douane.

RTC GeleenNa twee jaar van werkzaamheden is zopas de eerste trein vanuit de nieuwe Rail Terminal Chemelot (RTC) vertrokken. In de eerste fase zullen er verbindingen worden aangeboden vanuit Geleen naar Novara en Verona in Italië (3 keer per week) en naar Rotterdam (4 keer per week). Naast de zeer gegroepeerde chemische bedrijven in Chemelot (Geleen) profiteren uiteraard ook ondernemingen in de Antwerpse haven, in West-Limburg en zij die Haven Genk kiezen als doorgeefluik, van de nieuwe spoorlijnen.

Nu we het toch over Haven Genk hebben, de voormalige directeur Paul Cornelissen, staat momenteel aan het hoofd van Meulenberg Transport (Urmond, NL), één van de partners in dit RTC-project.