Qcom, de ICT-groepering waar de winkels van EuroSys deel van uitmaken, treedt vanaf 1 januari toe tot het Selexion-netwerk. Qcom heeft hierover akkoord gesloten met Euronics Belgium, de holdingmaatschappij boven Selexion. Mark Lens van EuroSys wordt bestuurder en aandeelhouder van de aankooporganisatie Selexion, al gaat het dus niet om een overname.

Qcom EurosysNaast EuroSys zijn er nog 4 andere familiebedrijven lid van Qcom. Ze hebben allemaal winkelpunten in ICT, telecom en consumentenelektronica. In de toekomst zullen zij hun eigenheid behouden, maar wel onder de Selexion-vlag opereren. Slechts één uitzondering: het businesskantoor van EuroSys in Houthalen-Helchteren blijft autonoom en zit dus niet mee in de deal.

De 5 bedrijven van Qcom brengen samen 14 winkelpunten onder bij Selexion, goed voor een omzet van 25 miljoen euro. Dat is bijna een tiende van wat de Selexion-groep momenteel realiseert.

Zoals eerder gemeld heeft EuroSys dit jaar de softwarepoot IT Solutions verkocht (aan Scapta, het bedrijf van Alex Vandereycken en Peter Moerman).