Eurosys, de grootste IT-winkelketen van Limburg, neemt branchegenoot ForCom in de regio Antwerpen over. Eurosys versnelt daarmee zijn expansie buiten Limburg en redt daarmee ook 14 jobs. Ook stichter Yuri Van de Putte blijft als bedrijfsleider aan boord. ForCom groeide in twaalf jaar uit tot een regionaal gekende multimediaketen met winkelpunten in Antwerpen, Deurne, Merksem, Edegem, Merelbeke en Kessel-Lo. De groep haalde een omzet van ongeveer 6 miljoen euro, maar raakte in financiële problemen. Het bedrijf moest de boeken neerleggen en twee weken geleden gingen de deuren dicht. Daarmee kwamen ook 14 banen op de helling te staan.

Overname
Mark Lens, zaakvoerder van Eurosys, zag meteen de mogelijkheden. “Met onze winkels prijken wij als IT-retailer op nummer 1 in Limburg. Enkele maanden geleden openden we nieuwe winkelpunten in Beveren en Bornem. Met de overname en doorstart van ForCom versnellen we onze geografische expansie in de rest van Vlaanderen,” zegt Lens.

Klanten
“De locaties van EuroSys en ForCom sluiten mooi bij elkaar aan, zodat we alle verkoop- en servicepunten kunnen openhouden en niemand van het winkelpersoneel zijn baan verliest. Daarnaast nemen we de onderhoudscontracten en garantieverplichtingen van ForCom over. Voor klanten die pakweg twee maanden geleden een nieuwe computer kochten, verandert er dus niets,” voegt Mark Lens er nog aan toe.