AG Cloud, de Houthalense firma die gegroeid is uit Adapti en wordt aangestuurd door Mario Schraepen, is overgenomen door de EuroSys-groep van Mark Lens. Het gaat om klanten die voor hun cloud-oplossing kiezen voor Google Apps, goed voor zo’n 8.000 gebruikers.

“EuroSys kan onze klanten net dat tikkeltje meer geven in de ondersteuning,” zegt Mario Schraepen (AG Cloud, zie foto). “We zijn ervan overtuigd dat zij EuroSys als een gedreven en betrouwbare partner zullen ervaren, waar persoonlijk contact centraal staat.”

Mario SchraepenMet de overname versterkt EuroSys de poot voor cloud computing. “Ons team van experts dat zich specialiseert en focust op Google Apps en andere cloud-oplossingen, wordt hiermee uitgebreid,” zegt Luc Slenders van EuroSys. “Belangrijk, want cloud computing is inmiddels een algemeen begrip in de ICT-wereld. Steeds meer bedrijven ruilen hun traditionele e-mailprogramma’s voor Google Apps for Work, met name de online toegang tot alle Google-applicaties. Dat werkt niet alleen efficiënter en flexibeler, maar ook veel prettiger.”

De EuroSys-groep bestaat uit meer dan 220 ICT-specialisten, goed voor een jaaromzet van 33 miljoen euro.