Het jonge bedrijf Eurosteelframing uit Peer heeft als eerste in Europa een appartementencomplex laten bouwen met de lichtmetalen staalstructuren die zij hier maken. De firma van Ronny Mouling en Davy Knoops is een jaar geleden gestart met de productie van deze ESF wand- en vloerelementen, aanvankelijk voor de particuliere woningbouw.

flats van eurosteelframing“Maar nu heeft aannemer Thijs Industriebouw uit Neerpelt met onze bouwmethode een heel appartementsblok neergezet,” zegt Davy Knoops. “Een unicum. Het complex in Leopoldsburg werd op 6 weken rechtgetrokken en werd op 3 maanden ruwbouw-winddicht afgeleverd. Alles is zeer vlot verlopen. Er was een foutmarge van 0 procent. Ook de architecten (Mass Architects uit Hasselt) en de bouwheer (Archi Invest uit Peer) waren erg opgetogen met het resultaat.”

Diverse grote spelers hebben al interesse getoond in het concept van Eurosteelframing. “We zitten momenteel met hen rond de tafel om projecten voor hen te realiseren,” aldus nog Davy Knoops.