De logistieke dienstverlener H.Essers neemt de Zeebrugse tankcontainerspecialist Huktra over. Het gaat om een familiebedrijf met een omzet van 50 miljoen euro en 50 personeelsleden. Huktra heeft ook vestigingen in Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Voor H.Essers is de overname belangrijk voor de uitbouw van de divisie voor het transport van chemicaliën.

Familiebedrijf Huktra is volgens H.Essers één van de belangrijke logistieke dienstverleners in Europa op het vlak van vloeibare chemische stoffen, voeding en poeders. Het beschikt hiervoor over een vloot van 897 tankcontainers. Vooraanstaande bedrijven als BASF, Eastman en Repsol zijn er klant.

“Na de sterke groei die Huktra de voorbije jaren heeft opgetekend, is het nu tijd voor een volgende stap,” zeggen zaakvoerders Gerd en Tim Van Poucke, die net als alle werknemers na de overname aan boord blijven. “Dankzij de overname door een sterke, industriële speler als H.Essers zal Huktra ook de komende jaren kunnen blijven groeien én zijn expertise verder kunnen uitbouwen.”

Ook de CEO van H.Essers, Gert Bervoets, kijkt vol vertrouwen vooruit. “De overname van Huktra past in onze strategie om onze klanten de meest optimale ‘synchromodale’ oplossingen aan te bieden. Het intelligent combineren van verschillende transportmodi is de toekomst, omdat het een antwoord biedt op de actuele uitdagingen op het vlak van mobiliteit en milieu. De transportstromen verlopen hierdoor niet alleen efficiënter, maar ook voordeliger en duurzamer.”

Gezien met deze overname H.Essers nu ook aanwezig is in Spanje en het VK, komt de teller op 71 vestigingen, verspreid over 17 landen.