Energieleverancier Essent neemt ‘isolateur’ Isoprofs over. De naam Isoprofs blijft behouden en er gaan geen jobs verloren. “Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe diensten waarmee we voor comfort en energiebesparing kunnen zorgen”, zegt Pierre Pignolet, CEO van Essent. “Met de overname van Isoprofs kunnen we nu onze portfolio uitbreiden met isolatie.”

Essent verwacht immers dat de vraag naar totaaloplossingen voor energiebesparende maatregelen in woningen en gebouwen in de komende jaren verder zal toenemen. Isoprofs, geleid door Elo Dhaene, heeft al veel ervaring in zowel de particuliere als zakelijke markt van isolatie. Het bedrijf heeft tien uitvoeringsteams in België, aangestuurd door het administratief centrum in Hasselt.

Elo Dhaene blijft actief in zijn functie als directeur. “Isolatie is vaak de eerste stap in het proces van verduurzaming en energiebesparing”, zegt Dhaene. “Door de overname kunnen we nog intensiever profiteren van elkaars netwerk. Hierdoor zien wij verdere groeimogelijkheden in Nederland en België.”