Express Printing Business (EPB), een drukkerij uit Wellen die gespecialiseerd is in zelfklevende etiketten en de bedrukking van krimpfolie (‘shrink sleeves’, zie foto), is in Nederlandse handen gevallen. Het bedrijf is overgenomen door de Optimum Group, één van de toonaangevende ondernemingen in dit marktsegment.

De directie van EPB, met Edouard Nolens op kop, blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en neemt plaats in het centrale stuurcomité van de groep. EPB is de eerste buitenlandse overname door Optimum, nadat eerder 5 Nederlandse drukkerijen met aanvullende specialisaties werden ingelijfd. “Onze meerjarenstrategie is gericht op schaalvergroting, productverbreding en internationalisering”, zegt Bart de Boer, Group Managing Director. Het hele bedrijf heeft nu een omzet van zo’n 60 miljoen euro met 260 medewerkers.

De Nederlanders zijn van plan om de vestiging in Wellen alle groeikansen te geven. “We zijn beide erg enthousiast over de groeimogelijkheden van de ontstane bundeling van krachten. Door de combinatie van kennis, technieken en specialisme zien we vooral mogelijkheden voor wat betreft ‘shrink sleeves’ op de Europese markt enerzijds en zelfklevende etiketten op de Belgische markt anderzijds”, aldus Edouard Nolens, directeur van EPB.