Voormalig topzeilster Evi Van Acker heeft een nieuwe job. Ze gaat aan de slag bij Energy Lab uit Paal-Beringen met de bedoeling om werknemers fitter en gezonder te maken door vaker te bewegen, gezonder te eten en mentaal veerkrachtiger te worden.

“Als zeilster ben ik altijd voluit voor mijn sport gegaan”, aldus de Olympische medaillewinnaar. “Mijn drijfveer was meedraaien op het allerhoogste niveau. Mijn besluit om te stoppen met zeilen, nam ik weloverwogen op het moment dat ik aan de wereldtop stond. Stilzitten is niet aan mij besteed.”

En dus ging ze in op een aanbieding van Energy Lab (Golazo-groep), een onderneming die sporters en bedrijven ondersteunt om meer te bewegen. Evi zal bij Energy Lab als Client Success Manager meewerken aan het opzetten van “duurzame, corporate wellbeing-projecten” op maat van de klant. Zo zal Evi onder andere medewerkers van verzekeraar Ageas aansporen om deel te nemen aan de kwarttriatlon van Lissabon op 19 mei.

“Ik kijk er erg naar uit om bij Energy Lab aan de slag te gaan. Ze hebben een visie waar ik volledig achter sta en een missie waar ik 100% in geloof: gezondheid, bewegen en voeding, dat staat heel dicht bij mij. Ik zal in mijn functie bedrijven overtuigen om te kiezen voor een duurzaam gezondheidsbeleid. Ik zal er ook meehelpen om bestaande projecten verder uit te bouwen en te optimaliseren”, besluit Evi Van Acker.