En meest vernieuwende is…. Grafityp!

Tijdens de Dag van Groei en Innovatie werd Grafityp uit Houthalen-Helchteren uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van Limburg. Zij mochten de zevende Innovatie Award in ontvangst nemen uit handen van gouverneur Herman Reynders voor de ontwikkeling van PVC-vrije belettering. ABN uit Bilzen en Right Brain Interface uit Hasselt wonnen net niet.

Jaarlijks organiseert Voka Limburg een Dag van Groei en Innovatie met de bedoeling om bedrijven op weg naar de top, een duwtje in de rug te geven. Meer dan 140 ondernemers hoorden 6 bedrijven inspirerende verhalen vertellen en 6 experten hun adviezen formuleren. Als apotheose werd de Innovatie Award, in samenwerking met het Innovatiecentrum Limburg, uitgereikt.

Herman Bosman - GrafitypVerdiend
Deze keer viel de eer te beurt aan Grafityp, het familiebedrijf van Herman Bosman (foto). De onderneming heeft veel succes met de ontwikkeling van zelfklevende folies, en is niet te beroerd om daarbij steeds nieuwe wegen in te slaan. Gouverneur Reynders motiveerde de keuze als volgt: “De jury koos voor Grafityp omdat innovatie in hun genen zit, van vader op zoon, van leidinggevende tot arbeider. Grafityp begon bijna 10 jaar geleden met de ontwikkeling van PVC-vrije belettering, vandaag staat het product op punt en is het uniek in de wereld. Door gisteren na te denken over de noden van morgen kan het vandaag reeds de vruchten plukken. Ze hebben met hun product een technologische voorsprong opgebouwd die hen een duidelijk concurrentieel voordeel geeft. Kortom, een Limburgse parel en verdiende winnaar.”