Na een periode van economische hoogconjunctuur, lijkt de activiteit in een aantal sectoren vanaf de zomer terug af te zwakken. Onder meer de bouw en de autoverkoop gaan het minder druk krijgen. Dat voorspelt Voka Limburg in de maandelijkse conjunctuurbarometer.

“Sinds juli 2016 gaat onze conjunctuurbarometer in stijgende lijn”, aldus Johann Leten. “Daarbij zijn we vooral verheugd dat de export helemaal terug is en voor een positieve bijdrage aan de Limburgse economie zorgt. Andere positieve indicatoren waren het hoge aantal starters, de dalende werkloosheid en sterkte prestaties van sectoren als toerisme, automobiel en bouw.”

Die laatste 2 zullen volgens Voka Limburg echter een terugslag kennen. “Voor hen lijkt de piek stilaan voorbij” aldus nog Leten. “De bouw blijft nog wel even een sterkhouder, maar om middellange termijn komt er een einde aan de goed-nieuws-show. Dat betekent echter niet dat we moeten beginnen te panikeren. De export die duidelijk terug op gang komt, houdt ons nog even overeind en de starters zorgen in elk geval nog steeds voor veel nieuw vers bloed in onze economie.”