Peas Hasselt, gestart als een afhaalpunt voor veganistische gerechten, wordt nu de eerste winkel in België die uitsluitend plantaardig gebak en desserts gaat aanbieden. Zaakvoerders Davy Rosiak en Els Berx starten hiervoor een crowdfundingcampagne.

Het is al meer dan een jaar geleden dat Peas Hasselt de deuren opende. Vorige zomer werd het aanbod toegespitst op vegan bites en vegan cakes in 8 verschillende smaken. Bedoeling is om de afhaalservice nu om te vormen tot een volwaardige winkel op een commerciële locatie.

“Plantaardig eten zou volgens diverse media de trend van 2018 worden, al spreken wij zelf
liever over een keuze en levenswijze in plaats van een trend”, zeggen oprichters Els en Davy. “Met onze desserts, bereid met plantaardige ingrediënten, bereiken we nu al een zeer grote groep van mensen die voordien nauwelijks aan hun trekken kwamen. En de vraag neemt toe, niet alleen van mensen die louter plantaardig eten, maar ook niet-vegans. Bovendien bereiken we ook heel wat mensen met een lactose-intolerantie of allergie.”

De initiatiefnemers willen dit voorjaar de eerste winkel met vegan desserts in België openen. “Zo kan het aanbod uitgebreid worden, kunnen we meer mensen aantrekken
en een betere service bieden. Als Hasselt succesvol wordt, komen er meerdere winkels van Peas.”

Om dadelijk een vliegende start te nemen, is het koppel een crowdfunding-actie gestart. “We hopen hiermee extra middelen op te halen zodat we nog meer varianten kunnen aanbieden en onze winkel wat extra cachet kunnen geven.” Peas Hasselt zoekt 7.500 euro. Investeerders krijgen in ruil waardebonnen voor desserts de nieuwe shop. Om het met een hashtag te zeggen: #givepeasachance