Volgende week wordt in Hasselt beslist wie van de 4 genomineerden aan de haal zal gaan met de felbegeerde JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer 2017. Als voorbeschouwing brengen we vandaag en de komende dagen een kort portret van de 4 kanshebbers. Vandaag: Maarten Bostyn van Isola in Tongeren.

Maarten Bostyn wordt dit jaar 36. De West-Vlaming studeerde Rechten aan de KU Leuven en ging eerst als advocaat aan de slag. Hij verzeilde in Limburg door de liefde. Zijn schoonvader is Wilfried Blocken, de Zuid-Limburgse ondernemer die het bedrijf Isola heeft opgericht en grootgemaakt, onder meer door de uitvinding van producten als harde PUR-isolatie en Thermogran. In 2010 nam Maarten Bostyn samen met manager Herman Mullens het roer over bij de Tongerse fabrikant van thermische en akoestische vloerisolatie.

Sindsdien groeide het bedrijf verder door (van 1,7 miljoen omzet in 2007 naar 12,5 miljoen in 2015). Zo werden in 2013 de activiteiten uitgebreid met het plaatsen van chape en kreeg Isola in 2016 een zusterbedrijf in Polen, meteen de eerste stappen buiten de landsgrenzen.

“De uitdaging is om te blijven groeien en de professionalisering van onze structuur verder te zetten”, aldus Bostyn, die in 2014 tevens voorzitter werd van basketbalclub Limburg United.