Ducatt, de producent van vlakglas voor zonnepanelen, heeft samen met 3M, een milieuvriendelijke coating voor zonnepanelen ontwikkeld. Het gaat om een anti-reflecterende laag, die ervoor zorgt dat er meer licht door de zonnecellen kan opgenomen worden, en de opbrengst van de panelen bijgevolg verhoogt. Volgens Ducatt en 3M stijgt het rendement hierdoor met 3 tot 5 procent.

“Het nieuwe product staat technologisch op punt en we merken nu al in onze orderportefeuille dat deze innovatie geaccepteerd wordt in de markt,” zegt oprichter en commercieel directeur Roel Bollen. “We mogen dus zeker spreken van een technologisch en commercieel succes. Met deze ontwikkeling tonen we opnieuw onze innovatiekracht. Het bevestigt onze ambitie om dé wereldwijde referentie te worden op het vlak van glas voor de zonne-energiesector.”

Intussen zoekt Ducatt nog verder naar vers geld. De voorbije jaren stopten LRM en andere investeerders al ruim 60 miljoen euro in Ducatt, waarvan 34 miljoen van LRM. In de loop van volgende maand wordt een doorbraak verwacht.