Dit zijn de meest vernieuwende Limburgse bedrijven

Het is nog wel eventjes tot woensdag 16 november, maar dan organiseert Voka Limburg de DigiDag. Hoogtepunt moet de uitreiking worden van de Limburgse Innovatie Award. Het is al voor de 9e keer dat deze onderscheiding te beurt zal vallen aan een toonbeeld van innovatief ondernemerschap.

Wie o wie komt hiervoor nog in aanmerking?

Orbix uit Genk is een producent en ontwikkelaar van duurzame bouwmaterialen en –technologieën. Het bedrijf heeft een aantal revolutionaire toepassingen op de markt gebracht om bijvoorbeeld nieuwe bouwmaterialen te maken van afval uit de staalindustrie.

Provan, ook al uit Genk, is een innovatieve producent en toeleverancier van metalen onderdelen. Het bedrijf werd uitgeroepen tot Factory of the Future 2015 en is uniek in Europa met zijn toepassing van Quick Response Manufacturing (QRM).

En tenslotte maakt ook VicThorious uit Hasselt een goede kans. Deze start-up heeft een intelligent platform ontwikkeld dat toelaat om software sneller te bouwen, te onderhouden en wereldwijd te verdelen.

Eén van deze drie wordt de opvolger van prominente voorgangers als Visys, Melotte, Z-Group, Bioracer, Vandersanden, Grafityp en Ducatt.