Datalink, het Diepenbeekse IT-bedrijf onder leiding van Danny Daniëls en Karen Dendas, lanceert met Datasync een zelfgemaakt alternatief voor het gekende Dropbox. “Datasync is een synchronisatiedienst in de cloud waarmee kmo’s bestanden veilig kunnen opslaan en ze realtime delen met collega’s en verschillende apparaten”, aldus de zaakvoerders.

Hoe slaat u belangrijke data op? Op externe harde schijven, usb-sticks of op fysieke servers op kantoor? Door de limieten van deze toepassingen en uit vrees voor overmacht, zoals brand of diefstal, worden steeds meer gegevens ‘in the cloud’ bewaard. Daar speelt Datalink nu op in met het nieuwe product.

Er is lang over nagedacht. “Het systeem is comform de GDPR-regelgeving”, legt Karen Dendas uit. “De data worden automatisch geëncrypteerd, zodat ze op hetzelfde moment, in alle veiligheid, met collega’s kunnen gedeeld en bekeken worden.” Nog een feature is dat bestanden die per ongeluk worden gewist, tot 3 maanden later nog gerecupereerd kunnen worden. “Van elk cloudbestand worden minstens tien versies bewaard, en dit op eigen serverapparatuur in streng beveiligde datacenters in de Benelux.”

Datalink is ervan overtuigd dat deze toepassing de groei van het bedrijf nog zal versnellen. Het afgelopen boekjaar werd al een toename van 40% genoteerd. Evenredig zullen er bijkomende mensen worden aangeworven. Momenteel lopen er alvast enkele vacatures.