BenniesFitnesszaak Bennies, die sinds 2012 in het Hasseltse tt-center op de verdieping boven de Media Markt lag (lees eerder artikel hier), is dicht. Een deurwaarder kwam er de zaak leeghalen.

“Waarom ik hier ben kan en mag ik niet zeggen,” zei de deurwaarder tegen de journalist van Het Belang van Limburg. “Alleen dat het niet om een faillissement gaat.” Een flinke huurachterstand zou het stopzetten en leeghalen van ‘Bennies’, een keten met Nederlandse roots, gewettigd hebben. Er werden ons door diverse leveranciers al heel lang betalingsproblemen gemeld. Ook de eerste manager, hier op een archiefbeeld, vertrok bij de keten door niet nagekomen afspraken.

Er viel best wel veel op te ruimen bij Bennies, want de stad stuurde naast een vuilniswagen ook nog drie vrachtwagens ter plaatse. Alles wat de deurwaarder niet de moeite vond, verdween in de trucks van de stad of werd weggegooid. Voortdurend kwamen er klanten toe, die wilden fitnessen maar niet op de hoogte waren van de situatie. Sommigen hadden nog langlopende abonnementen en trokken meteen naar de bank om de domiciliëringen stop te zetten.

Vandaag zou de eigenaar van alle fitnesstoestellen (Technogym), die in lease werden gegeven, ook die apparaten komen opladen. Op de roltrap hing de boodschap: “Bennies is permanent en definitief gesloten.”

DJ.