De kans dat maaltijdbereider Deliva de koelkast induikt om de opgeborgen plannen voor een eigen vestiging in Polen op te warmen, bestaat nog steeds. Dat heeft commercieel directeur Hans Desmet zopas laten optekenen.

Deliva GenkAl bij zijn aanstelling tot directielid, nu 2,5 jaar geleden, sprak Desmet luidop van de wens om een fabriek in Polen te bouwen, onder meer om de Duitse markt te gaan bedienen. Deze investering is voorlopig nog niet gebeurd, hoewel de grond wel al is aangekocht. Deliva onderzoekt nog steeds de mogelijkheden. “Een groot deel van onze basisgrondstoffen, zoals gevogelte, importeren we vanuit Oost-Duitsland en Polen,” aldus Desmet nu in het weekblad Trends. “Misschien is het interessanter om die grondstoffen aan de bron te verwerken, waar de loonkosten lager liggen. Maar alles op zijn tijd. Voorlopig richten we ons op de ontwikkeling van de site in Genk en de uitbouw van het cateringbedrijf.”

Algemeen directeur Marleen Flemings ziet het nog niet zo’n vaart lopen: “We moeten de impact van de loonkosten ook niet overdrijven. We proberen waar mogelijk te automatiseren en bewijzen als Vlaamse kmo graag dat je ook in eigen land kan ondernemen,” voegt zij nog toe in het artikel van Trends.