Het gekende restaurant De Goei Goesting in Hasselt sluit de deuren op 12 maart. Dan wordt er voor het laatst eten geserveerd het etablissement van ondernemer Dirk Hendrickx. Zo’n 2 maanden later moet De Goei Goesting opnieuw opengaan, maar met een totaal ander concept. Het voorste gedeelte wordt dan een bar, met live muziek, cocktails en andere sfeerelementen. Er zal ook aandacht zijn voor speciale koffie en thee. “Doelpubliek zijn dertig en veertigplussers die een leuke avond willen doorbrengen”, zegt Dirk Hendrickx. Het achterste gedeelte van de zaak zal een onderdeel worden van het naastgelegen L’Aperi Vino.

Dirk Hendrickx zit dus niet stil. Nadat hij het voormalige Blue Olive transformeerde in Buon’ Eatalia, heeft hij zijn volgende verbouwing al op de planning. Daarbij gaat hij terug naar zijn eerste zaak op de Zuivelmarkt: De Goei Goesting. Daar introduceerde hij een vernieuwend concept, waarbij kleine gerechtjes werden geserveerd. Dit leidde vrijwel meteen tot erkenning in de culinaire gids Gault&Millau (13/20).

Met de verandering van het concept wordt de formule van een totaalbeleving nu volledig gemaakt. Eten kan je in Buon’ Eatalia, hapjes en wijnen proef je in L’Aperi Vino, en uitgaan tot in de late uurtjes zal gebeuren in De Goei Goesting. Of de zaak ook een nieuwe naam krijgt, weten we nog niet.