datwylerDatwyler, het vroegere Helvoet Pharma, gaat opnieuw fors investeren in de productiesite van Alken. Er wordt 25 miljoen euro vrijgemaakt voor de bouw van een nieuwe hal en de bijhorende installaties. Volgens de directie geeft deze investering meer werkzekerheid op lange termijn voor de 600 werknemers.

Bij Datwyler worden rubberen en aluminium dichtingen gemaakt voor de verpakking van injecteerbare medicijnen. Afnemers zijn grote farmaceutische bedrijven in meer dan 75 landen (94% export). Om aan de wereldtop te blijven, gaat Datwyler in Alken een nieuwe menghal bouwen, die het productieproces op een hoger niveau van klinische zuiverheid brengt.

Site Director Dirk Borghs: “Onze markt groeit jaarlijks met 5 à 6% en de producten uit Alken zetten mee de standaard in de wereld. Met de nieuwe infrastructuur verhogen we de automatiseringgraad en dus ook het productievolume en het kwaliteitsniveau.”

Toch zal de doorgedreven automatisering niet leiden tot banenverlies, stelt Borghs. “We verwachten met hetzelfde aantal mensen meer te produceren. Intussen blijven we op zoek naar gekwalificeerde mensen in de chemie of engineering.”

De nieuwe hal moet eind 2017 in gebruik genomen worden. Daarnaast gebeuren nog grondige opwaarderingen in bestaande afdelingen, samen goed voor 25 miljoen euro.