Masterchef Danny Vanderhoven, die in Maasmechelen het sterrenrestaurant Danny uitbaat, heeft nu ook zijn eigen gin op de markt gebracht. Black Mountains Gin heet het product dat hij laat maken bij De Korhaan in Hechtel-Eksel.

img_3404“Ik speelde al een hele tijd met het idee om een gin op de markt te brengen,” vertelt hij. “De zoektocht naar een goede partner om ons goedje te brouwen, was echter geen evidentie. Ik ging ervan uit dat met mijn ingrediënten, een goede gin haalbaar was… Wel, voor we dat resultaat kregen, zijn we heel diep moeten gaan. Een jaar geleden liepen we uiteindelijk Luk Geukens van De Korhaan tegen het lijf en hij zag het zitten om samen met ons aan de slag te gaan.”

“De ingrediënten die Danny in zijn hoofd had waren op zijn minst opmerkelijk, maar dat maakte de uitdaging des te leuker,” weet Luk Geukens nog. “Met chili-peper, gember en limoen als basisingrediënten gingen we van start. Enkele ‘tastings’ verder voegden we er een soja-destillaat aan toe, iets wat nog nooit eerder werd gedaan in een ginbereiding. Het smaakpallet was bijna rond, ware het niet dat Danny niet snel tevreden is…”

“Er ontbrak nog iets,” vond Danny. “De ‘final touch’ moest het geheel afmaken. Daarom beslisten we om ons brouwsel een half jaar te laten rijpen op een vat. Het resultaat is ronduit geweldig: een perfecte gin die een geweldige neus bezit, zich zacht op de tong nestelt en nadien de smaakpapillen verwent met een vurig tintje.”

“Met de terrils hier op de achtergrond, was de naam Black Mountains Gin vrij logisch,” legt de chef uit. “Bovendien gebruikten we ingrediënten die de immigranten uit het zuiden meebrachten en wordt de gin geschonken in een originele emaille mok, die refereert naar de mijnwerkers.”

De gin is momenteel beperkt verkrijgbaar in het restaurant van Danny Vanderhoven in Maasmechelen. “Maar de eerste aanvragen van distributeurs uit binnen- en buitenland, waaronder Japan en het Midden-Oosten, zijn reeds genoteerd,” besluit Danny.