Nadat winkelketen Claire’s op aanraden van Volksgezondheid een aantal verzorgingsproducten die mogelijk schadelijke stoffen bevatten, uit de rekken heeft gehaald, is er enige bezorgdheid ontstaan bij de consumenten. Niet onterecht, vindt ondernemer Caroline Rigo, die met haar minerale merk Cent Pur Cent resoluut kiest voor ‘gezonde’ make-up.

Opschudding! Vooral nadat in Nederland sporen van asbest waren teruggevonden in verzorgingsproducten. “Het is inderdaad een probleem dat meer en meer jonge meisjes make-up kopen in goedkope winkelketens of van goedkope merken”, aldus Caroline Rigo. “Ze beseffen soms niet dat hun huid hierdoor aangetast kan worden. Zeker als blijkt dat er schadelijke stoffen in zitten. Ouders zouden moeten toezien op wat hun kinderen gebruiken, maar zeker ook wat ze zelf opdoen. Want daar begint het… in de badkamer. Meisjes zien wat hun moeders uit de kast halen, maar de dames beseffen vaak niet wat ze allemaal op hun gezicht smeren.”

Overal gezond
En ze weet waar ze over spreekt: “Jarenlang heb ik dames op mijn make-upstoel gehad die foute en soms ook schadelijke producten gebruikten. Meer en meer vrouwen zijn allergisch voor de grote cosmeticamerken. Daarom heb ik ongeveer 2 jaar geleden besloten zelf een mineraal make-upmerk bij de apothekers uit te brengen. Onze poeders zijn 100% natuurlijk en mineraal. Dermatologen schrijven ons merk voor. Natuurlijk zijn onze producten iets duurder, maar je kan er wel zeker van zijn dat ze geen schade toebrengen. Het gaat om keuzes maken. We zijn allemaal bezig met gezonde voeding en sporten, maar waarom zouden we dan ook geen gezonde make-up gebruiken?”