Welfselproducent Daerden uit Riemst is zopas gestart met de bouw van een productiehal voor predallen. “De uitbreiding van ons productieapparaat is nodig omdat we ons meer op grotere projecten richten,” aldus bedrijfsleider Patrick Vos. “Wij hebben een dienstverlening die aannemers en architecten tot ver in Wallonië weten te appreciëren. Als we met dezelfde service-cultuur ook predallen kunnen aanbieden, staat Daerden een stuk sterker voor de toekomst.”

“Momenteel worden 10 van de ongeveer 30 werknemers ingezet voor de kleinschalige productie van predallen. Nu schakelen we enkele versnellingen hoger. De hal komt op een perceel grenzend aan het huidige fabrieksterrein Op ’t Reeck in Riemst (4,19 ha).”

“Dit is fantastisch nieuws voor de lokale economie,” reageert burgemeester en naamgenoot Mark Vos. “Ondernemers met een sterke verankering bepalen in grote mate het klimaat.”

Op het goed gevulde industrieterrein Op ’t Reeck in Riemst was Daerden in 1995 het eerste bedrijf. De onderneming heeft een geschiedenis die terug gaat tot de jaren ’50 en is nog altijd in handen van de familie van de oorspronkelijke oprichter.

Daerden haalt een omzet van ongeveer 7 miljoen euro.