Amper 3 jaar na de start als éénmanszaak, heeft Michaël Braeken het bedrijf D-Lightz uitgebouwd tot een stevige kmo met een omzet van 1,7 miljoen euro en 15 werknemers. Het productie- en installatiebedrijf van ledverlichting gaat nu ook een eerste fysieke winkel openen. “Dit moet ons stuwen naar een nieuwe verdubbeling van onze omzet in 2018”, aldus de ambitieuze bedrijfsleider.

Dat on- en offline verkoop hand in hand gaan, beseft Michaël Braeken maar al te goed: “Tot op heden beschikten we over een uitgebreide website mét webshop. Maar we merken vaak dat klanten, B2B en B2C, onze producten willen ‘beleven’. Daarom openen we (vrijdag) onze eerste showroom. Een nieuwe én spannende stap voor D-Lightz.”

De eerste winkel komt in een pand van 500 m2 aan de Hasseltweg in Genk, dat door het team van D-Lightz zelf helemaal werd opgeknapt. “Noem het maar een originele teambuilding”, lacht Michaël. De nieuwe zaak schept verwachtingen naar de omzetevolutie. “We mikken op een verdubbeling in 2018”, aldus Braeken. “En ik droom er ook van om nog extra showrooms te openen. Hier blijft de lamp dus stevig branden”, besluit hij met een kwinkslag.