De ICT-groep Cronos van Jef de Wit, die een meerderheidsparticipatie heeft in maar liefst 370 ICT-bedrijven (waaronder op Corda: Fenego, Elision, OAK3,…), gaat met een nieuwe dochtermaatschappij de beste ondernemerstalenten rekruteren bij de UHasselt. Wingmen, zoals de nieuwe Limburgse tak heet, gaat voor Cronos de ICT-student-ondernemers intensief begeleiden met hun start-up.

“Het unieke is dat Cronos de kandidaat-ondernemers verlost van de financiële risico’s en administratieve rompslomp”, zegt Ann Simons, gewezen topjudoka en stichter van Wingmen. “We willen dat ze alleen bezig zijn met hun core business. Zo dragen we ook zorg voor hun mentale welzijn. Ze kunnen zelfs kiezen tussen een statuut als bediende (zonder baas) of dat van zelfstandige.”

De UHasselt stapt zelf mee in het begeleidingstraject. Daarvoor wordt de ondernemersschool Wingmen College opgericht. “We richten ons laatstejaarsstudenten of anderen die minstens een goed ondernemersidee hebben, en daar vol voor willen gaan”, zegt Pieter Vandekerkhof, één van de vier docenten die de UHasselt daarvoor in stelling brengt. “Van waar ze komen, of wat ze hebben gestudeerd, maakt niet uit. We staan open voor iedereen die er met passie tegenaan wil gaan.”

Inschrijven voor Wingmen College kan tot 15 oktober.