In het eerste kwartaal van 2018, ten vroegste over een maand dus, zal de Corda Campus in Hasselt kunnen beschikken over een 5G-netwerk. Het gaat om het mobiele netwerk van de toekomst, dat nog niet commercieel beschikbaar is. Bedoeling is dat de campus een testomgeving wordt waarin Belgische bedrijven de toepassingen voor 5G naar hartenlust kunnen testen.

Initiatiefnemer voor het project is Ericsson, dat de Corda Campus zal connecteren met hun onderzoeks- en ontwikkelingslabo in Aken, waar vandaag al pilootprojecten met 5G lopen. “De 5G-Life Campus helpt start-ups en gevestigde waarden om de digitalisering in ons land en in Europa te versnellen”, vindt Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson BeLux. “Het initiatief zal bijdragen aan de ontwikkeling van de Belgische economie en extra jobs creëren.”

“We zijn een hoogtechnologische campus waar meer dan 200 innovatieve bedrijven elke dag werken aan nieuwe producten en diensten”, zegt campusdirecteur Raf Degens. “Samen met Ericsson bieden we hen de kans om sneller te groeien en klaar te zijn voor de toekomst.”