Cor van Otterloo is Limburgse Ondernemer van het Jaar!

Ondernemer20van20Het20Jaar_RL_010Cor van Otterloo, de CEO van Punch Powertrain in Sint-Truiden, is de eerste Limburgse Ondernemer van het Jaar. Dat is de titel die Het Belang van Limburg en Made in Limburg uitreiken aan een ondernemer (en zijn/haar bedrijf) die het best ‘onderneemt in het belang van Limburg’.

Tien jaar geleden was Punch Powertrain in Sint-Truiden op sterven na dood. LRM ging er zich mee bemoeien en posteerde de Nederlander Cor Van Otterloo op de stoel van CEO. Onder zijn leiding groeide Punch Powertrain uit tot één van de snelst groeiende industriële werkgevers van de provincie. Het bedrijf, dat (onderdelen voor) automatische versnellingsbakken maakt, is nu al wereldwijd de grootste onafhankelijke producent zijn sector. Er werken 1.200 mensen, waarvan iets meer dan de helft in Sint-Truiden. Van Otterloo heeft aangekondigd dat hij het aantal werknemers in Sint-Truiden tegen 2020 minstens wil verdubbelen. De omzet stijgt nog spectaculairder: vergeleken met vorig jaar (158 miljoen euro), wil Punch Powertrain dit jaar op het dubbele uitkomen.

Een weergaloze prestatie, die de jury niet ontgaan is. “Punch Powertrain is een bedrijf dat met brio is geslaagd in een enorme transformatie,” aldus juryvoorzitter Herman Daems. Het was federaal minister van Werk en Economie Kris Peeters, die uiteindelijk woensdagavond in de gebouwen van Het Belang van Limburg, de winnaar mocht bekendmaken en de prijs overhandigen aan Cor Van Otterloo.

De vier overige finalisten – Aminolabs in Hasselt, Atlas Copco Power Tools in Hoeselt, Melexis in Tessenderlo en Nitto Europe in Genk – kregen een oorkonde mee.

DC/GC/KMe