Er komt schot in het project Terhills op de voormalige mijnterreinen in Eisden-Maasmechelen. Zoals bekend wachten de terreinen van 75 hectare achter Maasmechelen Village op een nieuwe invulling. LRM wil samen met enkele partners hier zo’n 150 miljoen euro investeren en op termijn 1.250 nieuwe jobs creëren. Een belangrijk deel daarvan zal de tewerkstelling zijn in het dorp met 600 vakantiewoningen, dat in het masterplan is voorzien.

terhills poolNa een zoektocht van 2 jaar heeft LRM nu enkele concrete pistes om hier invulling aan te geven. Volgens goede bronnen zou er onder meer gepraat worden met Center Parcs, waarbij ook de verdere opwaardering van Erperheide in Peer, deel van de onderhandelingen zou uitmaken. Center Parcs is vele jaren geleden trouwens al eigenaar geweest van deze gronden, met de intentie om in Maasmechelen een vakantiepark op te bouwen, maar zag daar in extremis van af. Een andere partij die interesse had om als partner op te treden bij de ontwikkeling van het bungalowpark, was Allfin, een relatief jonge projectontwikkelaar van ondernemer Marnix Galle.

LRM bevestigt dat er heel concrete dossiers op tafel liggen, maar dat een beslissing nog niet voor morgen is. Wordt dus zeker vervolgd…