Met de bedoeling om zoveel mogelijk rokers te overtuigen om de sigaret af te zweren, wordt een Limburgse bedrijvencompetitie op poten gezet. Er kunnen punten verdiend worden met acties te ondernemen, zoals het uitwerken van een rookstop-beleid, personeel in te schrijven voor een rookstopcursus, enzovoort.

Initiatiefnemer is Ready 2 Improve, het Truiense bedrijf dat ook de competitie Fitste Bedrijf organiseert. “We weten uit ervaring dat professionele begeleiding en de dynamiek van een groep heel belangrijk zijn om inspanningen rond gezondheid vol te houden”, zegt Wouter Goris. “Vandaar dat we formules uitwerken waarbij collega’s elkaar kunnen motiveren. De bedrijfsleiding heeft uiteraard een voortrekkersrol te vervullen. Uiteindelijk is iedereen winnaar, want een gezonde medewerker zal beter presteren op het werk.”

Als kick-off van de campagne verzamelde de organisatie een groep van mensen die gestopt zijn met roken of dat heel graag willen doen. Ze vormden tijdens de actie Levensloop een hart en poseerden voor een camera die aan een drone was bevestigd. Inschrijven voor de wedstrijd kan via deze link.