Lynn De Merlier is voedingsdeskundige en osteopate, een job waarin ze veel te maken krijgt met gezondheid. Het is vanuit die insteek dat ze zelf is gaan nadenken om een assortiment van gezonde granola’s te ontwikkelen. Haar productenlijn is nu klaar: Lynn’s granola wordt wekelijks ambachtelijk afgebakken bij bakkerij Decaré in Overpelt. Ook andere Limburgse ondernemers werken mee om het concept in de markt te zetten.

“Toen ik in 2014 granola proefde in een New Yorks restaurant, was ik zo onder de indruk dat ik zelf aan het experimenteren ging. Dat resulteerde in de lancering van mijn eigen granola. Dit is op korte tijd zodanig succesvol geworden dat we met veel plezier en onder een nieuwe naam, ons gamma uitbreiden en verfijnen.”

Lynn De Merlier wil vooral mensen op weg helpen naar een gezondere levensstijl. “Mijn doel is dat mensen gezond genieten, zodat ze zich beter in hun vel voelen en hun levenskwaliteit de hoogte ingaat. Onze granola past daar perfect in door de voedzame mengeling van granen, noten, zaden en pitten.”

Het bedrijf werkt in co-creatie met heel wat Limburgse leveranciers. Bakker van dienst is Decaré in Overpelt. “Voor de ingrediënten werken we samen met All Nuts, een ambachtelijk familiebedrijf gespecialiseerd in noten en gedroogde vruchten uit Herk-de-Stad. Bovendien gaf Katlijn Voordeckers van OpmerKelijk me een strategisch duwtje in de rug en wisten we Liesje Reyskens te strikken als onze huisfotograaf.”