cks nieuwe machineDe producent van elektrotechnische installaties CKS in Dilsen-Stokkem gaat de productiecapaciteit gevoelig verhogen. Daarvoor heeft het bedrijf 1 miljoen euro geïnvesteerd, zowel in de herinrichting van de infrastructuur als in de aankoop van nieuwe machines.

“We moesten op zoek naar een manier om een grotere productie van elektrische borden aan te kunnen,” zegt zaakvoerder Lode Colson. “Hiervoor hebben we eerst intern een optimalisatie gedaan van de bestaande infrastructuur. De werkplaatsen en het magazijn werden heringericht, waardoor onze mensen efficiënter kunnen werken.”

Er werd ook fors geïnvesteerd in de aankoop van een machine om montageplaten en kasten voor de bordenbouw te bewerken. “Hiermee kan de afdeling Bordenbouw nog verder geoptimaliseerd worden,” zegt General Manager Dirk Trippaers.

Het uiteindelijke doel van deze investering is de verdere professionalisering en groei in diverse afdelingen van CKS mogelijk te maken. Het bedrijf stelt momenteel zo’n 50 mensen tewerk en realiseert een jaarlijkse omzet van 13 miljoen euro.