Brocade Library Services uit Paal-Beringen, ook gekend als Ciblis, wordt overgenomen door Cipal Schaubroeck. Daarmee verhuist het bedrijf dat software maakt voor bibliotheken, naar de mede-oprichter Cipal in Geel, waar het een spin-off van is.

Het was samen met wetenschappers van de Universiteit Antwerpen dat Cipal destijds de spin-off Brocade Library Services op de wereld hielp. Nadien verzelfstandigde het softwarebedrijf steeds meer, en werd onder impuls van mede-investeerder LRM uitgeweken naar een nieuwe locatie in Beringen. Recent kwam Ciblis, zoals het ook wordt genoemd, nog in het nieuws door een verloren aanbesteding van de Vlaamse overheid. Er moesten 10 mensen vertrekken omdat Vlaanderen had gekozen voor een Amerikaanse concurrent, wat op groot onbegrip van de Limburgse onderneming stuitte.

Nu volgt echter de redding, en dit niet toevallig door Cipal Schaubroeck, dat met ruim 400 medewerkers en meer dan 50 miljoen euro omzet een belangrijke speler in Vlaanderen is op het vlak van de digitalisering van overheden. “Ons doel is een sleutelrol op te nemen in de digitale transformatie van overheden”, zegt CEO Dirk Verstichele. “Bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra vormen belangrijke interactiepunten tussen bestuur en burger. Net daarom dienen ze ook volwaardig deel uit te maken van de digitale transformatie van onze overheden.”

In de zopas ondertekende intentieovereenkomst staat dat de overname zowel de klantencontracten als het personeel omvat.