Het Limburgse kantorenconcept Officenter blijft op schema om tegen 2020 in de Euregio 20 vestigingen te hebben. Woensdagavond kregen Christa Jouck en Koen Batsleer alvast de sleutels in handen van nummer 7 in het rijtje: Officenter Brussel.

De formule is intussen gekend: het management van Officenter koopt, samen met lokale ondernemers, bestaande kantoorgebouwen op. Na een snelle, doch heel grondige renovatie, worden er flexibele werkruimtes van gemaakt. De residenten kunnen naargelang hun groei uitwijken naar andere kantoren in het gebouw, en gebruik maken van gemeenschappelijke faciliteiten als de receptie, vergaderzalen, bistro, enzovoort. Na de erg succesvolle introductie in Hasselt (2010), Turnhout (2011), Antwerpen (2012), Maastricht (2013), Leuven (2014) en Geel (2016), is nu Brussel aan de beurt.

Het nieuwe Officenter in Vilvoorde, vlak buiten Brussel, komt er op vraag van bestaande Officenter-klanten (intussen zo’n 500) die nood hebben aan kantoorruimte en vergaderfaciliteiten in de hoofdstad. Vandaar dat Officenter, samen met 20 lokale ondernemers, zo’n 4 miljoen euro heeft geïnvesteerd in de nieuwe aanwinst. Dit resulteert in de traditionele ‘vaste’ kantoren, maar ook in meer dan 15 flexkantoren en vergaderzalen, een grote ‘coworking-ruimte, een bistro en diverse rust- en vergaderpunten.

Het doel van Officenter Brussel is om de komende 2 tot 3 jaar een 100-tal ondernemingen aan te trekken die hier hun uitvalsbasis willen onderbrengen. Daarmee heeft Christa nog 13 nieuwe vestigingen te gaan…